Panouri solare. Informatii oferite de blog.roinstalatii.ro

Panourile solare: energie nepretuita, energie fara pret

Panouri Solare. Poza 73

29 Mai 2013 | 74 afisari

Cristian Alexandru | Panouri solare

Intr-o societate canalizata tot mai mult spre economisire, de bani si resurse energetice fosile, lumina soarelui, prin panourile solare, devine in mod evident o varianta de energie tot mai fezabila. “Panouri solare” este denumirea generica atat pentru panourile fotovoltaice, care produc energie electrica, dar si pentru colectoarele solare, numite si panouri solare termice. Acestea din urma, intr-un numar optim si conectate la o centrala adecvata, sunt solutia verde si financiar avantajoasa pentru incalzirea imobilelor si a apei calde menajere. Asupra ultimului tip ne vom concentra cu precadere in articolul de fata.

citeste mai mult

Sistemele de panouri solare si centrale in condensare sunt sursa de caldura economica si ecologica!

Soarele - o sursa inepuizabila de energie nepoluanta

22 Oct 2012 | 75 afisari

Cristian Alexandru | Panouri solare

Scopul folosirii energiei alternative este reducerea consumului de combustibil fosil, poluant si costisitor. Prin instalarea intregului sistem, panouri solare si centrala in condensatie, va reduceti substantial factura la combustibil conventional pe doua cai. Pe de o parte economisiti bani folosind soarele, din plin vara, ca sursa gratuita de energie. Pe de alta parte ecomisiti din eficienta tehnologiei de condensare a centralei termice. Vaporii formati din gazele de ardere, prin condensare, transfera caldura latenta in sistem, crescand randamentul. Folosirea unei centralele termice in condensare salveaza pana la 35% din energie, in timp ce intregul sistem (centrala si panouri solare) reduce consumul cu pana la 50% fata de o centrala traditionala. Achizitionati acum unul dintre pachete si beneficiati de discount consistent!

citeste mai mult

Panourile solare, solutia care poate produce apa calda menajera gratis

Panouri solare

18 Mar 2012 | 1 comentarii | 254 afisari

Cristian Alexandru | Panouri solare

Soarele este o imensa centrala termica. De milioane de ani este cel mai important furnizor de energie pe Terra (cu 30% energie reflectata si 70% absorbita). Panourile solare termice sunt instalatii ce colecteaza energia continuta in razele solare si o transforma in energie termica.

citeste mai mult