Reducere consum de energie utilizare boiler electric

RoInstalatii.Ro | Blog | Reducere consum de energie utilizare boiler electric
Cum poti reduce consumul de energie cand utilizezi un boiler electric
Boilere

Publicat la 21 Feb 2018 | 844 afisari


Boiler electric, apa calda, instant, baie, confort

Printre optiunile de top in ceea ce priveste incalzirea apei la casa sau la apartament se numara si boilerele electrice. Unul mai importante lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a alege aceasta modalitate de a obtine apa calda pentru casa ta este ca, desi costurile de achizitie sunt reduse, consumul generat de aceste boilere electrice este destul de mare. Exista insa si moduri in care poti reduce consumul de energie al acestor echipamente, cum ar fi:


Alege un boiler performant

 

Primul pas pentru reducerea consumului de energie in utilizarea unui boiler electric consta in alegerea unui boiler performant. Daca nu ai mai folosit pana acum un boiler, e esential sa te informezi foarte bine cu privire la produsele existente pe piata si la caracteristicile acestora.

 

Daca ai un boiler vechi, pe care il folosesti de multi ani, probabil ca este necesar sa il inlocuiesti cu un altul, deoarece consumul generat de un echipament supus uzurii tehnice va fi ridicat, iar acest lucru se va vedea si in costurile aferente facturii de energie.

 

Opteaza pentru un boiler instant

 

Tipul boilerului ales este un aspect care influenteaza eficienta echipamentului si implicit costurile pe care le genereaza. Prin urmare, iti recomandam sa alegi un boiler instant, (in locul unuia cu rezervor) care va incalzi doar cantitatea de apa cu utilizare imediata. Acesta va consuma mai putin spre deosebire de modelele cu rezervor care incalzesc apa si folosesc un surplus de energie electrica pentru a o mentine calda.

 

In cazul in care ai acasa un boiler electric cu rezervor, poti totusi apela la mici trucuri care sa te ajute sa reduci costurile la factura de electricitate, cum ar fi aplicarea unei jachete de izolare care sa pastreze apa incalzita pentru mai mult timp.

 

Miscoreaza consumul de apa calda

 

Utilizarea economica a boilerelor electrice consta si in micsorarea consumului de apa calda la nivelul locuintei. De fapt, vorbim despre crearea unor obiceiuri care sa te ajute nu doar sa scazi costurile de pe facturi, dar si sa fii mai prietenos cu mediul inconjurator.

 

In concluzie, foloseste apa calda cumpatat, fara sa faci risipa, iar efectele nu vor intarzia sa apara!

 

Reseteaza temperatura apei

 

O modalitate foarte eficienta de a reduce consumul generat de utilizarea unui boiler electric este reprezentata de resetarea temperaturii apei care necesita incalzita. De multe ori, termostatul este setat pe o temperatura mult prea mare, iar apa care este prin urmare foarte fierbinte va fi adusa la temperatura optima prin adaugarea de apa rece. Seteaza aceasta valoare la un nivel potrivit pentru intreaga familie, folosind apa la o temperatura potrivita.


Scris de: Cristian Alexandru  |  office@roinstalatii.ro


Adauga comentariul tau