Aer conditionat inverter

RoInstalatii.Ro | Blog | Aer conditionat inverter
Tehnologia Inverter a aparatelor de climatizare functioneaza in favoarea bugetului dumneavoastra lunar
Aer conditionat

Publicat la 26 Oct 2014 | 100 afisari


Aer conditionat, inverter, multisplit, monosplit, avantaje, confort

Potrivit directivei Comisiei Europene numarul ErP 2009/125, din anul 2014 se comercializeaza doar aparate de climatizare cu tehnologie inverter, iar odata cu intrarea in vigoare a acestui act normativ european aparatele tip ON/ OFF au fost interzise la comercializare. In ciuda comentarilor negative a cumparatorilor privind pretul mai mare al aparatelor de aer conditionat inverter, in comparatie cu sistemele clasice, noul sistem aduce o suma de beneficii pentru mediul inconjurator, dar, mai ales, in economii lunare, prin facturi scazute la energie electrica.

Cum functioneza aparate de aer conditionat inverter?


In timp ce aparatele de climatizare clasice, care sunt interzise in prezent la comercializare, foloseau un compresor de viteza constanta care se oprea odata ce incaperea atingea temperatura dorita, aerele conditionate de noua tehnologie cu invertoare au rolul sa produca viteze variabile ale compresorului. Acest lucru este posibil printr-un sistem de frecventa variabila care are incorporat un invertor electric. In timp ce sistemul de frecventa variabila ajusteaza si transforma curentul alternativ de intrare in curent direct, un modulator de frecventa, care exista in inverter, ajusteaza curentul alternativ la o frecventa potrivita. Aceste procese electrice corecteaza turatia ventilatoarelor aerului conditionat.


In practica, aparatele de aer conditionat inverter functioneaza la turatii maxime pana aproape de atingerea temperaturii pe care o stabiliti, apoi rotoarele incetinesc functionand continuu, la un numar mimin de rotatii.


Avantajele aerului conditionat de tip inverter:


- Timp mai scurt de racire/ incalzire

- Temperatura ambientului este mentinuta constanta, fara fluctuatii

- Aparatul este mult mai stabil la temperaturi extreme

- Consum scazut cu pana la 30% de electricitate

- Aparatele de aer conditionat tip inverter sunt silentioase

- In lipsa ciclurilor oprit- pornit, aparatele inverte sunt mai durabile decat vechile sisteme

- Sunt mai ecologice


Nu lasati caldura sa va topeasca si montati din timp un aparat de aer conditionat! In oferta roinstalatii gasiti aparate de climatizare mono si multisplit care sa acopere necesitatile spatiului dvs. !


Scris de: Cristian Alexandru  |  office@roinstalatii.ro


Adauga comentariul tau