Sfaturi cumparare boiler electric - RoInstalatii.Ro

RoInstalatii.Ro | Blog | Sfaturi cumparare boiler electric

Opt reguli de aur referitoare la boilerul electric

Boilere

Publicat la 07 Oct 2017 | 429 afisari


Boiler electric, Ariston LYDOS, apa calda, design, performanta, durabilitate

Obtinerea apei calde menajere prin folosirea unui boiler electric trebuie sa fie usoara ca o joaca de copii si simpla ca deschiderea robinetului. Aceste idealuri se sprijina pe 8 reguli de aur.

Boilerul sta in priza non-stop

 

Este o certitudine: oprirea si pornirea succesiva a boilerului creste consumul de curent, implicit suma de pe factura de curent electric. Boilerul trebuie lasat constant in priza, chiar si pe timp de noapte sau weekend. Regula nu se aplica, insa, pentru perioadele cand nu se foloseste apa mai mult de doua zile (exemplu: concediu petrecut in alta parte decat acasa).


Boilerul trebuie sa aiba capacitatea potrivita

 

Pentru doua persoane, o capacitate a rezervorului de 50 de litri este suficienta, insa pentru o familie numeroasa, boilerul trebuie sa aiba capacitatea de 100 de litri si sa incalzeasca apa la o temperatura mai ridicata. Apa fierbinte se completeaza cu apa rece pentru a asigura apa calda mai multor persoane care folosesc apa concomitent.


O data pe an, se scoate rezistenta pentru a o curata

 

Rezistenta electrica acumuleaza depuneri de calcar de la apa dura regasita in mod natural in zona tarii noastre. De aceea, este recomandat sa fie curatata temeinic. Astfel, rezistenta isi recapata puterea de a incalzi apa intr-un mod rapid si eficient.

 
O data la doi ani se inlocuieste anodul de magneziu de langa rezistenta

 

Anodul de magneziu se afla langa rezistenta pentru a elibera ioni de magneziu care sa se uneasca cu particulele din apa care, altfel, s-ar fi atasat de rezistenta. Anodul de magneziu se “consuma” in aproximativ doi ani, asadar este bine sa fie inlocuit cu unul nou.


Temperatura setata trebuie sa fie mai mare cu 50% decat cea dorita

 

Cine iubeste dusurile fierbinti este sfatuit/a sa incalzeasca apa chiar si la 60 de grade, ca sa obtina multa apa la 40-45 de grade. A adauga si apa rece la apa calda este o procedura recomandata, pentru ca numai asa se poate obtine multa apa calda cu un cost minim si cu rapiditate.


Verificarea supapei de siguranta trebuie sa se efectueze lunar

 

Supapa de siguranta este o supapa specifica, calibrata la 7 bari, care elimina apa daca presiunea in boiler doreste sa creasca peste aceasta valoare. Este o masura de precautie pentru ca boilerul sa nu explodeze.


Cablul de conectare trebuie sa fie suficient de gros

 

Cablul de conectare subtire permite trecerea unui curent electric insemnat doar prin incalzirea firului si a prizei in care este steckerul. Iata un risc de incendiu cu care nimeni nu doreste sa aiba de-a face, si daca se gandeste cineva ca un boiler pe gaz nu necesita atatea griji precum cel electric, sa lectureze acest articol.


Forma boilerului trebuie sa permita incadrarea in configuratia baii

 

Exista boilere standard, boilere slim, boilere paralelipipedice, precum si boilere care pot fi montate in masca de chiuveta (cele cu rezervorul de 10 litri). Formele mentionate au fost adoptate tocmai pentru ca acest echipament de incalzire sa nu ocupe loc acolo unde ar putea sa-l lase liber. Consulta formele disponibile la noi chiar aici!


Scris de: Cristian Alexandru  |  office@roinstalatii.ro


Adauga comentariul tau