Dimensionare calorifere otel

RoInstalatii.Ro | Blog | Dimensionare calorifere otel
Stabilirea dimensiunii corecte a caloriferelor este esentiala pentru confort si economie
Calorifere, radiatoare

Publicat la 05 Aug 2014 | 412 afisari


Calorifer, radiator, otel, dimensiune, caldura, confort, design

Se zice ca vara cumpara-ti sanie si iarna caruta, dar radiatoarele le puteti achizitiona odata cu gasirea celui mai potrivit, la pretul corect. In cazul in care va doriti sa schimbati instalatia sanitara din casa dumneavoastra, achizitionarea caloriferelor necesare ar trebui sa inceapa cu stabilirea dimensiunii potrivite. Cum in oferta roinstalatii.ro exista oferte promitatoare la calorifere din otel, cel mai bun moment de a cumpara un radiator este acum!

Dimensionarea radiatoarelor de otel


Pentru a va bucura de caldura radiata de recent instalatele calorifere, este necesar sa stabiliti corect dimensiunea radiatoarelor inca de la instalare. Subdimensionarea are ca efect o temperatura mai mica in camera, dar si uzarea in timp mai scurt a radiatorului, din cauza unor cicluri mai dese de apa. Pe de alta parte, supradimensionarea radiatoarelor duce la pierderi si facturi mai mari pentru agentul termic. Exista o serie de criterii pe care trebuie sa le luati in considerare:

 

  • Izolarea casei si eventualele pierderi de caldura
  • Temperatura incaperii in care radiatorul este instalat
  • Temperatura agentului termic folosit pentru incalzirea caloriferelor (exemplu apa)
  • Suprafata radianta caloriferilor (lungime X inaltimeX adancime - cavs numar elementi )
  • Puterea radianta a caloriferului

 


Puterea radianta a caloriferului

 

Aceasta poate fi regasita in descrierea tehnica a caloriferului. Spre exemplu, pe site-ul roinstalatii.ro, pentru calorife din otel GOBE 22/600x600, puterea de 1237 este exprimata ca fiind (90-70/20 gr C). Ca o explicatie, 90 gr. C reprezinta temperatura maxima pe tur, 70 gr. C temperatura maxima pe retur, in timp ce 20 gr. C este temperatura camerei.

 

Izolarea casei

 

Este un aspect care trebuie luat in seama. Din cauza pierderilor de caldura, temperatura de 20 gr. C la calorifer sa nu se reflecte in temperatura incaperii, din cauza pierderilor de caldura.

Rasfoiti oferta noastra pentru ca dumneavoastra sa alegeti caloriferul din otel potrivit!


Scris de: Cristian Alexandru  |  office@roinstalatii.ro


Adauga comentariul tau