modele centrale conventionale vs. modele in condensatie

RoInstalatii.Ro | Blog | modele centrale conventionale vs. modele in condensatie
Diferentele dintre centralele termice: modele conventionale vs. modele in condensatie
Va recomandam

Publicat la 16 Feb 2018 | 763 afisari


Locuinta moderna, centrala termica in condensare, eficienta, siguranta

Pastrarea unei temperaturi optime in casa ta se poate realiza cu ajutorul unei centrale termice pe gaz. Aceasta este o alegere pentru care ai putea opta deoarece costurile necesare nu sunt foarte mari, iar avantajele sunt considerabile. Si totusi, dificultatea apare in momentul in care, in cautarea celui mai bun raport calitate - pret, trebuie sa alegem tipul de centrala dintre cele existente. Pentru ca aceasta decizie sa fie mai usoara, astazi discutam despre diferentele dintre centralele termice conventionale si cele in condensatie.

Centrale in condensare vs. centrale standard - eficienta


O diferenta importanta pe care o putem sesiza atunci cand comparam o centrala termica traditionala cu o centrala termica in condensatie vizeaza gradul de eficienta al fiecareia dintre ele. In timp ce, in cazul primului model vaporii de apa au o temparatura care depaseste 100 grade, fapt pentru care caldura de vaporizare nu va fi utilizata, in ceea ce priveste o centrala in condensatie vaporii de apa condenseaza la nivelul schimbatorului de caldura, iar in urma acestui proces, caldura latenta este functionala. Astfel, o centrala standard va avea un randament de aproximativ 90%, pe cand o centrala cu condensare poate atinge o putere utila de pana la 110%.


De aici se deduce, de fapt, inca o diferenta intre cele doua modele de echipamente, care se observa la nivel de consum de combustibil. O centrala cu condensare consuma mai putin gaz decat oricare alt cazan conventional, dovendu-si aceasta caracteristica mai ales atunci cand se folosesc pentru instalatii cum ar fi cele de incalzire prin pardoseala sau cu radiatoare cu suprafata mare de schimb. Astfel, consumul de combustibil poate fi redus cu pana la 30% prin utilizarea unei centrale termice in condesantie.


Centrala termica in condensatie, o optiune sigura si moderna


Datorita avantajelor pe care le ofera centralele termice in condensatie acestea au acaparat o mare parte din piata. De fapt, incepand din anul 2015, centralale termice obisnuite nu se mai importa in tara noastra, asa ca, in situatia in care ai nevoie de un nou echipament de incalzire, aceasta optiune dispare.


Centralele termice in condensare reprezinta insa o solutie de incalzire moderna si sigura. Tehnologiile, modul de utilizare precum si designul sunt capitole la care aceste modele de echipamente exceleaza, oferind un plus de confort si de siguranta in utilizare.

Roinstalatii.ro iti pune la dispozitie diverse tipuri de centrale termice in condensatie, care iti vor satisface nevoia de confort termic si a caror calitate este garantata de producatorii prestigiosi din industrie.


Scris de: Cristian Alexandru  |  office@roinstalatii.ro


Adauga comentariul tau