Va recomandam. Informatii oferite de blog.roinstalatii.ro

RoInstalatii.Ro | Blog | Va recomandam

Ce este pufferul - echipament pentru cresterea randamentului centralelor termice

Ce este pufferul

12 Iul 2023 | 57 afisari

Cristian Alexandru | Va recomandam

Centralele termice ce functioneaza cu ajutorul diversilor combustibili sunt solutii des utilizate in Romania pentru incalzirea spatiilor rezidentiale, dar si a altor spatii cu roluri diverse. In conditiile in care pretul combustibililor a crescut semnificativ in ultimii ani, utilizatorii de astfel de echipamente cauta solutii tehnice, care sa permita cresterea eficientei acestora. O alegere ideala este reprezentata de puffer, cunoscut sub numele de rezervor de acumulare, o componenta extrem de utila pentru cresterea randamentului si eficientei sistemului de incalzire, dar si pentru a se putea tine sub control costurile. 

citeste mai mult

Montarea centralei termice pe gaz – sfaturi utile, reguli de siguranta si etape de parcurs

Montarea centralei termice pe gaz: sfaturi utile, reguli de siguranta si etape de parcurs

07 Iul 2023 | 6 afisari

Cristian Alexandru | Va recomandam

Centrala termica pe gaz este una dintre cele mai intalnite forme de incalzire a unei locuinte. Daca planuiesti sa iti schimbi centrala sau sa iti montezi una in apartamentul cel nou, ar trebui sa stii ca pentru o functionare optima, aceasta ar trebui sa fie montata doar de catre specialisti. Montarea centrale termice pe gaz de catre persoane fara experienta poate fi periculoasa. In plus, instalarea necorespunzatoare poate duce la defectiuni, la o eficienta energetica mica si la o crestere a costurilor de intretinere pe termen lung. Iata ce trebuie sa stii despre montarea unei centrale termice pe gaz!  

citeste mai mult

Solutii de incalzire pentru casa ta - ghid util cu idei si metode eficiente de incalzire a locuintei

Solutii de incalzire pentru casa ta

13 Iun 2023 | 49 afisari

Cristian Alexandru | Va recomandam

Solutiile de incalzire a locuintei au un rol foarte important in mentinerea unui mediu de locuit confortabil, mai ales in sezonul rece. Odata cu dezvoltarea tehnologiei au aparut si diverse optiuni de incalzire, care au numeroase avantaje si specificatii. In acest articol, vei putea afla care sunt modalitatile de incalzire a casei. Aceste informatii te vor ajuta sa intelegi mai bine cum functioneaza fiecare si care este cea mai potrivita pentru necesitatile tale si ale familiei. Printre optiunile de incalzire actuale se numara centralele termice, convectoarele electrice, incalzirea prin pardoseala, aerele conditionate sau incalzirea ecologica cu panouri fotovoltaice.

citeste mai mult

Cele mai bune panouri solare cu tuburi vidate

panouri solare cu tuburi vidate

15 Mai 2023 | 71 afisari

Cristian Alexandru | Va recomandam

Pe masura ce societatile in anamblu se indreapta catre trecerea la un nivel de trai sustenabil, cererea pentru solutii eficiente din punct de vedere energetic creste tot mai mult. Panourile solare cu tuburi vidate ofera o abordare inovatoare pentru valorificarea energiei solare, oferind un mijloc fiabil si ecologic de a genera apa calda. 

citeste mai mult

Cele mai bune pompe submersibile

Cele mai bune pompe submersibile

10 Mai 2023 | 74 afisari

Cristian Alexandru | Va recomandam

Pompa submersibila este un dispozitiv foarte util in gospodarie, in diferite locuri in care exista probleme de mediu sau in domeniul industrial, comercial si agricol. Indiferent ca este vorba despre a scoate apa curata din puturi si fantani sau despre a extrage apa murdara din beciuri, iazuri sau piscine, pompa submersibila reprezinta o solutie excelenta. Totusi, alegerea acestui echipament poate sa devina dificila pentru un necunoscator, astfel incat articolul de mai jos vine in sprijinul tuturor celor care vor sa opteze pentru un produs de calitate, robust, durabil in timp.

citeste mai mult