Caldura suplimentara in timpul iernii

Cum sa beneficiezi de cat mai multa caldura in timpul iernii?

Va recomandam


Publicat la 14 Dec 2017 | 88 afisari


Sursa foto: Pixabay.com

Iernile sunt anotimpuri cu solicitari mari, destul de greoaie si usor instabile din punct de vedere al conditiilor meteorologice. De aceea, pentru a fi pregatiti pentru ceea ce urmeaza in timpul iernii, ne putem documenta din timp cu privire la posibilitatile pe care le avem pentru a ne asigura o temperatura potrivita in sezonul rece. Solutiile de incalzire exista, insa din acestea noi trebuie sa le alegem pe cele care se potrivesc nevoilor noastre de confort, dar si nevoilor noastre financiare.

Pentru a beneficia de caldura, de apa calda si de confort in timpul iernii, iti poti achizitiona o centrala termica de calitate. Daca vrei un model de centrala termica care sa iti poata satisface toate exigentele de confort, atunci modelele de centrale termice Ariston de la Roinstalatii par a fi exact ceea ce iti trebuie. Aceste tipuri de centrale par a fi unele dintre cele mai bine cotate de pe piata, atat din punct de vedere al pretului cat si din punct de vedere al caracteristicilor tehnice.

O centrala termica va avea rolul de a-ti oferi o temperatura potrivita in timpul iernii, iar in acest sens, sistemul ei automatizat poate face fata fara probleme oricaror solicitari. Daca tu insa  consideri ca ai nevoie de ceva in plus, atunci vei putea sa te ocupi de o modernizare totala a casei tale, drept pentru care un termostat controlabil de la distanta ar putea sa iti ofere exact ceea ce iti trebuie. Daca esti la curent cu tehnologia, vei vedea ca aceste termostate pot fi controlate de la distanta, cu ajutorul telefoanelor mobile, sau pot fi pozate in interiorul incaperilor noastre, astfel incat sa poata fi programate dupa bunul nostru plac. Poti programa un termostat in functie de programul tau sau de orele pe care le petreci in incapere, in functie de zilele saptamanii si chiar in functie de zi si de noapte.

Daca ai de gand sa iti achizitionezi o astfel de centrala termica, vei avea nevoie in mod cert si de radiatoarele aferente, prin care agentul termic sa poata circula in interiorul casei tale. Daca ne este permisa comparatia, instalatiile si caloriferele din casa noastra pot fi asemuite cu sistemul circulator uman, in vreme ce o centrala termica poate fi usor asemuita cu o inima. Astfel, centrala termica devine inima casei noastre, cea care practic ne alimenteaza intreaga casa cu caldura si apa calda.

Dincolo de calorifere, vei avea nevoie in interiorul casei tale si de sisteme de protectie, care sa fie programate astfel incat sa poata detecta eventualele probleme ce tin de tensiune si presiune a apei. Presiunea apei joaca un rol foarte important in cadrul centralelor termice, deoarece aceasta este principalul motiv ce poate conduce catre defectarea anumitor parti componente ale centralei. In acelasi timp tensiunea de alimentare este si ea importanta, deoarace fluctuatiile ar putea conduce catre defectiuni grave ale centralei termice. Pentru a ne proteja impotriva suprasarcinii sau a caderilor de sarcina, dar si impotriva puseelor de presiune, este necesar sa instalezi un UPS pentru centrale termice. Acest produs reprezinta de fapt un generator care ne poate feri un plus de energie atunci cand aceasta lipseste. Un UPS reprezinta o sursa neintreruptibila de energie, iar realimentarea acestuia se fac in momentul in care energia electrica este disponibila.

Fireste ca putem opta pentru o multitudine de sisteme de incalzire, insa centralele termice reprezinta cel mai bun produs care ne poate garanta o temperatura optima in perioada iernii, dar si apa calda atat de necesara pe tot parcursul anului.

Din punct de vedere financiar vei vedea ca investitia facuta este pe deplin justificata si facem referire aici atat la sistemele de incalzire cat si le nevoia de protectie de care avem nevoie in fiecare zi.


Scris de: Cristian Alexandru  |  office@roinstalatii.ro


Adauga comentariul tau