Filtrul magnetic anticalcar - RoInstalatii.Ro

RoInstalatii.Ro | Blog | Filtrul magnetic anticalcar

Utilizarea corecta a centralei termice - filtrul magnetic anticalcar

Centrale termice


Publicat la 31 Aug 2018 | 408 afisari


Filtrul magnetic anticalcar, eficienta termica, durata lunga de viata

Utilizarea corecta a unei centrale termice de apartament nu se rezuma doar la setarea optima a acesteia, pentru apa calda si caldura, vara sau iarna. Eficienta unui astfel de sistem de incalzire a locuintei depinde foarte mult si de grija pe care o ai fata de aceasta, prin investitii inteligente ce tin departe factorii nocivi externi. Printre cei mai cunoscuti inamici ai unei centrale termice se numara depunerile de calcar sau alte reziduuri din apa menajera.

Cum poate fi protejata buna functionare a unei centrale termice de actiunea deloc benefica a acestor factori? Prin utilizarea unui filtru magnetic anticalcar, pe care il poti gasi la noi pe site si ce poate fi sprijinul de pret pentru o centrala termica ieftina, impotriva depunerilor de calcar. Iata mai multe despre acest accesoriu pentru centralele de apartament:

 

Cum ajuta filtrele magnetice centralele termice de apartament?

Cum actioneaza filtrele magnetice anticalcar?

Principalele caracteristici ale unui filtru magnetic anticalcar

Principalele avantaje ale unui filtru magnetic anticalcar

 

Cum ajuta filtrul magnetic o centrala termica de apartament?

 

Inainte de orice alt detaliu despre aceste acesoriu vital pentru centralele de apartament, sa stabilim ce sunt filtrele magnetice anticalcar. Asa cum iti poti da seama cu usurinta din numele acestui produs, un filtru magnetic anticalcar se instaleaza pe instalatia de retur a centralei, captand astfel impuritatile din apa menajera.

 

Prin sistemele de incalzire circula numeroase deseuri de explorare metalice si minerale (calcarul din apa dura), ce se depun pe tevi sub forma de mazga, impiedicand astfel sistemul sa functioneze la adevarata sa capacitate.

 

Cum actioneaza filtrele magnetice anticalcar?

 

Cu doar cateva randuri mai sus, precizam faptul ca deserurile de explorare ce pun in pericol buna functionare a centralei de apartament sunt metalice. Ei bine, filtrul magnetic anticalcar functioneaza ca un aspirator, odata instalat pe instalatia de retur a centralei termice de apartament. In acest mod, o pondere insemnata de reziduuri este absorbita de filtrul magnetic anticalcar, impedicandu-se astfel formarea depunerilor nocive pentru sistemul de incalzire.

 

Principalele caracteristici ale unui filtru magnetic anticalcar

 

  • Tehnologia pe baza careia este conceput acest produs, absoarbe intr-un mod eficient deseurile metalice din interiorul sistemului de incalzire;
  • Indiferent de tipul conductei, filtrul magnetic anticalcar se instaleaza extrem de simplu;
  • Cele mai bune filtre magnetice anticalcar sunt prevazute cu garnitura suplimentara, tocmai pentru a se evita eventualele scurgeri;
  • Aceste accesorii pentru centrala termica de apartament se intretin extrem de usor.

 

Principalele avantaje ale unui filtru magnetic anticalcar

 

Chiar daca nu esti poate familiarizat cu acest accesoriu pentru centrala ta de apartament, trebuie sa stii ca un filtru magnetic anticalcar este vital pentru buna functionare a sistemului de incalzire din locuinta. Asadar, iata doar cateva beneficii directe ale instalarii acestui dispozitiv:

 

  1. Eficienta termica nominala a sistemului de incalzire ramane intotdeauna la setarile presetate initial;
  2. Pentru ca nivelul de reziduuri devine extrem de scazut, in urma instalarii unui filtru anticalcar, intretinerea componentelor centralei termice de apartament devine o treaba mult mai usoara;
  3. Durata de viata a centralei termice are de castigat, pentru ca revenim la detaliul pe care l-am precizat la inceputul acestui articol: cu cat un sistem de incalzire este mai bine intretinut, cu atat randamentul sau este mai bun, iar perioada de utilizare se intinde astfel pe mult mai multi ani.


Depunerile de sedimente pot duce la defectarea sistemului de incalzire al casei, prin infundarea vanelor si a robinetilor de la centrala termica. De aceea, este extrem de recomandata instalarea unui filtru magnetic anticalcar, ce actioneaza ca un vortex pentru atragerea sedimentelor din retea.

 

Filtrul magnetic anticalcar este o investitie extrem de inspirata, ce protejeaza reteaua de incalzire a locuintei tale, asigurand in acelasi timp o durata de viata mult mai mare pentru centrala termica de apartament.

 

Intra chiar acum pe site-ul nostru si daca vrei sa cauti o centrala termica ieftina si eficienta pentru casa ta, nu uita ca poti imbunatati calitatea vietii sale, prin instalarea unui astfel de accesoriu pe conducta de retur.


Scris de: Cristian Alexandru  |  office@roinstalatii.ro


Adauga comentariul tau