Centrale termice pe gaz - RoInstalatii.Ro

RoInstalatii.Ro | Blog | Centrale termice pe gaz

Ce verific cand nu imi functioneaza centrala termica pe gaz?

Centrale termice

Publicat la 17 Oct 2013 | 68 afisari


Verificare centrala termica

Centrala e bine instalata, dar pare sa nu functioneze. Nu este indicat sa va reparati singur defectiunile. Totusi, inainte de a chema un instalator va recomandam cateva verificari preliminare:

Verificati ca stecherul centralei este in priza, pozitionat corect, apa si gazul pornite, centrala este “On”. Desi pare un aspect banal, oricaruia ni se poate intampla sa oprim sursele de furnizare!

 

Daca toate acestea sunt in regula, apelati la metoda clasica de resetare: opriti butonul, scoateti din priza centrala, introduceti stecherul in priza in pozitia corecta si o reporniti. 

 

Verificati presiunea apei, manometrul aflat in partea inferioara a centralei va indica daca centrala are o presiune normala. Pe site-ul roinstalatii.ro gasiti sfaturi pentru dumneavoastra cand centrala are presiunea sub limita. 

 

Vedeti daca nu s-a stins flacara de control, in cazul centralelor mai vechi. Daca observati ca flacara se stinge in mod repetat, poate ar fi util sa planificati schimbarea centralei. Cu siguranta gasiti in oferta noastra o centrala potrivita!

 

Daca centrala pare sa functioneze in parametrii si totusi este frig in casa, problema poate veni de la termostatul de ambient. Acesta este fie setat pe o temperatura prea mica, fie este pozitionat in apropierea unei surse de caldura.

 

In cazul in care a fost o cadere de tensiune, iar lipsa de alimentare a depasiti 15 minute, verificati daca setarile centralei nu au fost resetate si aceasta functioneaza la nivelul parametrilor stabiliti din fabrica.

 

Fiind iarna, in cazul in care stati in zone friguroase, tevile pot ingheta.


In cazul in care niciuna dintre aceste verificari si resetari nu dau rezultate, sfatul nostru este sa chemati un specialist. De asemenea, chemati un reprezentant al companiei de gaz in situatia in care centrala dumneavoastra primeste un debit scazut de gaze.


Scris de: Cristian Alexandru  |  office@roinstalatii.ro


Adauga comentariul tau