Planificare renovare locuinta - RoInstalatii.Ro

RoInstalatii.Ro | Blog | Planificare renovare locuinta

Renovezi locuinta? Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le planifici cu atentie!

Va recomandam


Publicat la 02 Apr 2018 | 98 afisari

Sumar

  Renovare, radiator, incalzire, caldura

  Daca tocmai ce ai cumparat o locuinta si nu este una noua, cu un grad ridicat de confort, mai mult ca sigur ai in vedere renovarea acesteia si amenajarea spatiului conform gusturilor tale si ale membrilor familiei tale. Cu toate acestea, trebuie sa stii ca procesul de renovare nu inseamna doar vopseaua lavabila aplicata la nivelul peretilor, ci multa atentie la toate detaliile.

  Atunci cand renovezi locuinta trebuie sa faci un plan si sa scrii pe hartie tot ceea ce doresti sa schimbi. Daca iti doresti ceva de durata ar fi bine sa faci niste investitii mai mari, care sa asigure trainicia constructiei pe mai tarziu. De multe ori vei putea constata ca planurile de acasa nu se potrivesc aproape deloc cu planurile pe care ti le face arhitectul sau designerul de interior si lucrurile sunt mult mai serioase decat par.

   

  Iata cateva aspecte pe care trebuie sa le planifici cu multa atentie atunci cand vine vorba de renovarea locuintei tale:

   

  1. Inlocuieste instalatiile vechi

   

  Nu renova doar la suprafata, ci ai in vedere absolut totul, mai ales daca locuinta nu ti-a apartinut dintotdeauna. Daca iti doresti sa ai ceva solid este bine sa verifici atent care este starea instalatiilor sanitare, dar si a instalatiei electrice si sa inlocuiesti acolo unde este cazul acele componente care nu mai pot rezista mult timp. De aceea, ar fi bine sa apelezi la roinstalatii.ro, magazinul tau de instalatii intrucat aici vei gasi tot ceea ce vei avea nevoie la costuri destul de avantajoase.

   

  Reteaua electrica, dar si cea sanitara vor fi verificate de specialisti, astfel incat sa te asiguri ca totul functioneaza cat mai corect si nu vor mai fi necesare alte investitii pe mai tarziu.

   

  2. Incearca avantajele unei centrale termice

   

  Daca locuiesti la bloc si pana acum nu ai avut o centrala termica, fiind racordata la reteaua comuna de incalzire, de aceasta data ai putea incerca ceva diferit. Mai mult ca sigur vei face multa economie la costul facturii de energie, iar acest lucru va determina in timp amortizarea investitiei. La un magazin online de instalatii, precum roinstalatii.ro poti gasi tipul de centrala termica de care ai nevoie pentru locuinta ta. Tot aici, vei putea gasi si acele calorifere bune care sa le inlocuiasca pe cele vechi si greu de intretinut.

   

  3. Inlocuieste pardoseala si placile ceramice

   

  Acestea sunt alte aspecte ce au in vedere finisarea peretilor si pardoselii. Vei putea face o schimbare radicala in locuinta ta, vei putea asorta totul diferit, ai putea alege materiale de o calitate mai buna si mai ales te vei putea juca cu nuante mai indraznete. Daca iubesti stilul modern, trebuie sa stii ca aici este permis aproape orice, insa atunci cand te indrepti catre stilul clasic sau elegant ar fi bine sa alegi gresie portelanata, cu texturi fine si foarte elegante care sa se potriveasca cu restul elementelor de design ale locuintei.

   

  4. Peretele accent

   

  Iata un alt punct pe care trebuie sa il bifezi pe lista ta de prioritati. Daca esti adeptul unor nuante neutre, de bej sau alb sa alegi un perete accent care sa poata fi decorat cu tapet sau cu ajutorul unui sticker decorativ indraznet. Ai putea de asemenea sa aduci un plus de culoare pe unul dintre peretii casei tale si prin adaugarea unor accesorii colorate, precum tablourile sau ramele foto.

   

  5. Ai grija la imprimeuri si texturi

   

  Odata renovata locuinta ta trebuie sa indraznesti sa te gandesti si la imprimeuri, texturi si accesorii. Toate acestea iti vor infrumuseta casa si te vor incanta ori de cate ori vei fi nevoit sa pornesti catre cumparaturi. Opteaza pentru perdele si draperii colorate, iar atunci cand le preferi in culori neutre ai putea sa aduci un plus de culoare casei tale prin alegerea unui covor colorat sau a unor perne decorative.


  Scris de: Cristian Alexandru  |  office@roinstalatii.ro


  Adauga comentariul tau